opc_loader

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang bij eerste bestelling een Wine Tasting Set. 

LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, kunt u dit bevestigen?
Ja Neen

Gratis verzending vanaf 100 Euro in Benelux - Gratis omruilgarantie tot 1 jaar - Leveren "waar" en "wanneer" u wilt

Wijnreis doorheen Piemonte - bij jou thuis of op kantoor

Artikelnr: PiemonteTasting

In gevolge van Corona gaat alles via streaming

Wijndegustatie “Reis doorheen Piëmont” 

Aantal personen:  minimaal 12 personen 

Timing:  min 2 1/2 uur 

Inbegrepen:  glazen, brood of grissini,  presentatie materiaal,  werkbundel, alle benodigde materialen behorende tot een wijndegustatie,  transportkosten, - aanwezigheid 1 à 2 uur vooraf voor opbouw, diverse kazen en salame uit Piëmont die seizoensgebonden zijn. We kunnen dus dit niet vermelden vooraf... 

Opbouw wijndegustatie:  minimaal 1 toprange Barolo, 9  andere wijnen 

Hoe doen we dit?

Karina Imschoot,  sinds 2006 deels,  en vanaf 2012 permanent in Piëmont -  is natuurlijk de uitstekende referentie om met haar opleiding sommelier in Turijn de wijnen uit Piemonte te verhalen in een boeiende story telling. Meer dan de traditionele importeur heeft ze de verhalen klaar van hoe het er écht aan toegaat. 

Als inwoner in Piëmont heeft Karina Imschoot alle facetten van het leven meegemaakt en zorgt dus ervoor dat een wijndegustatie niet enkel de technische schema’s is, praktijk van wijnproeven maar ook storytelling van real life in Piemonte. 

Een perfecte kwalitatieve degustatie maar met die extra touch van een local, eerst Barbareschese (inwoner Barbaresco), daarna Cherachese (inwoner Cherasco). 

Piëmont:  10 autoctono wijnen in degustatie met boeiende reviews van het leven zoals het is voor een wijnboer

Het contrast tussen beide locaties biedt al een story van formaat:  social life,  de manier waarop de bevolking verschilt met een afstand van slechts 18 km tussen beide. Je krijgt een inkijk op het échte Piemonte.  Niet wat men in de boekskes leest zowel over life time als over wijnen,  maar gewoon het Piemonte van elke dag met de confrontaties en uitdagingen in alle opzichten. 

Zonder franjes,  zonder de commerciële wereld van awards, zonder journalistieke reviews mét of zonder financiële input van de wijndomeinen zelf maar “Piëmont achter de schermen”: 150  minuten om van te genieten in woord, met de neus en in de mond.  Het harde werken van de wijnboer, z’n passie van elke dag voor het werk in de wijngaarden,  vier seizoenen lang en z’n creativiteit, zijn visie en inventiviteit ten opzichte van de klimaatopwarming,  zijn oplossingen voor het feit dat minder en minder Piemontesen zelf willen werken in de wijngaard,  zijn problemen met het onbegrip van de administratieve diensten die zwartwerk opsporen met helicopters en elk familielid dat deelneemt aan de pluk die  aan een resem van administratieve documenten onderworpen wordt. 

Piemonte,  met z’n autocono wijnen die je zal proeven.  Denk maar aan de bekende Arneis,  maar ook de Nas-Cëtta die de witte barolo genoemd wordt door de locals.  Denk aan de Ruchè uit Asti,  de Grignolino uit Monferrato,  Freisa,  maar ook aan de traditionele wijnen die velen reeds geproefd hebben, Barbera, Nebbiolo, Barbaresco, Barolo.  Alle wijnen passeren de revue bij onze wijndegustatie. Boek nu jouw najaarsdegustatie met jouw collega’s,  vrienden,  familie!

Vraag jouw persoonlijke offerte met 10 wijnen, bij jou thuis, op kantoor, in de club! 

25,00
Beoordelingen ()
Wijnreis doorheen Piemonte - bij jou thuis of op kantoor heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Wijnreis doorheen Piemonte - bij jou thuis of op kantoor


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: