opc_loader

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang bij eerste bestelling een Wine Tasting Set. 

LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, kunt u dit bevestigen?
Ja Neen

Gratis verzending vanaf 100 Euro in Benelux - Gratis omruilgarantie tot 1 jaar - Leveren "waar" en "wanneer" u wilt

Montalbera

De wijnboerderij Montalbera kwam tot stand aan het begin van de 20e eeuw in een gebied dat delen van de gemeenten Grana, Castagnole Monferrato en Montemagno omvat. Rond het midden van de jaren tachtig startte de familie Enrico Riccardo Morando, de eigenaren van het wijnhuis, met de uitbreiding van hun domein. Vandaag planten ze nog steeds nieuwe wijngaarden, voornamelijk met de Ruché, een lokale en typisch Piëmontese druifsoort.

Montalbera behoort tot de meest technologisch geavanceerde wijnhuizen in de wereld. Ongeveer 60% van de globale productie van Ruché di Castagnole Monferrato DOCG en ongeveer 12% van de Grignolino d’Asti DOC vindt zijn oorsprong in deze wijnboerderij. Vandaag bestaat Montalbera uit twee wijngaarden in aanvulling op de zeven hectaren voor de Nebbiolo-groei. De hoofdwijnkelder bevindt zich in de 160 hectaren grote wijngaard in Castagnole Monferrato (Monferrato) en is de enige die rondleidingen biedt. De tweede 15 hectaren grote wijngaard ligt in Castiglione Tinella (Langhe) en dient voor de productie van de Moscato d’Asti DOCG.

Verder worden 82 hectaren van het land gebruikt voor de productie van de Ruché di Castagnole Monferrato DOCG; 38 hectaren voor de Grignolino d’Asti DOC; 28 hectaren voor de Barbera d’Asti DOCG; 8 hectaren voor de Barbera del Monferrato DOC; 6 hectaren voor de Viognier; 4 hectaren voor de Nebbiolo da Barbaresco DOCG en 3 hectaren voor de Nebbiolo da Barolo DOCG.

De filosofie van Montalbera draait om een bijzondere aandacht voor hoog kwalitatieve oogsten. De gevarieerde druifsoorten krijgen een zorgvuldige behandeling in de wijngaard. Het doel is om steeds de beste druiven te selecteren en die om te zetten in wijn met behoud van de natuurlijke smaak en aroma van de druif.

De grootste vreugde van de eigenaren is het groeiende aantal liefhebbers en kenners van de heerlijke wijnen die de label Montalbero dragen. Ze willen daarom wijnmakers uit de hele wereld kennis laten maken met de lokale Ruché-druif. Het gaat daarbij niet enkel om commerciële belangen, maar om toewijding aan de wijnproductie van uitstekende kwaliteit. Het gaat om passie…