opc_loader

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang bij eerste bestelling een Wine Tasting Set. 

LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, kunt u dit bevestigen?
Ja Neen

Gratis verzending vanaf 100 Euro in Benelux - Gratis omruilgarantie tot 1 jaar - Leveren "waar" en "wanneer" u wilt

Umberto Fracassi Ratti Mentone

Umberto Fracassi Ratti Mentone

Deze Barolo van markies Umberto Fracassi Ratti Mentone is vrij uniek. De man is namelijk de enige die wijnproducent is in Cherasco,  reeds een uniek uitgangspunt.

Een traditie van meer dan 150 jaar - Barolo "Mantoetto" DOCG

De Barolo Mantoetto is de enige wijngaard die zich bevindt in Cherasco, meer bepaald in de heuvels van San Michele, waar de familie Mentone sinds de jaren 1880 Barolo produceert.

Deze kleine Nebbiolo wijngaard ligt op een klif in het gehucht San Michele, op de grens met het grondgebied van La Morra. Dit gebied is zeer zonnig en met een ideaal microklimaat voor de teelt van druiven. De bodem bestaat uit kalksteen en klei, met als resultaat volle wijnen, zacht en met een gevarieerde boeket.

De Nebbiolo druiven die Barolo "Mantoetto" produceren bestaan uit drie genetische varianten: Lampia, Michet, Rosé. De Mantoetto wordt beschouwd als een van de oudste "Cru" van Barolo.

Umberto Fracassi Ratti Mentone,  de 82-jarige eigenaar van het wijndomein,  is van mening dat je om een uitstekende wijn te produceren er enkel moet voor zorg dragen dat je de oogst niet beschadigd in de kelder. Enkel onkruid wegnemen rond de stomp,  zorgvuldig snoeien en bijsnoeien zodat de enkel de beste schuiten kans krijgen om geoogst te worden is wat behoort tot z’n filosofie.  Hij wil ook de wijn 4 jaar laten rijpen in Sloveens eik. Dit is veel meer als wat bij wet BAROLO DOCG wetgeving opgelegd is.

De Mantoetto is een buitengewone wijn, heldere, amarant kleur met granaat in het bijzonder in de nagel en reflexen. De neus is persistent, vinous en fruitig met hints van pruim, kers, kersen jam en zoethout.  

Artikel 1 tot 4 (van de 4 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 4 (van de 4 artikelen). Resultaat:1