opc_loader

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang bij eerste bestelling een Wine Tasting Set. 

LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, kunt u dit bevestigen?
Ja Neen

Gratis verzending vanaf 100 Euro in Benelux - Gratis omruilgarantie tot 1 jaar - Leveren "waar" en "wanneer" u wilt

Vignetti Repetto

Vignetti Repetto

Waar wijn de horizon ontmoet
Het bedrijf strekt zich uit over 15 hectare tussen 240 en 320 m hoogte: de uitstekende ligging en de kalkhoudende kleigronden zijn het sterke punt voor een kwaliteitsproductie.
In Sarezzano, in de heuvels van Tortona, op de Unesco Belvedere Tortona helling Sarezzano in het oosten van Piemonte, is een nieuw wijnproject geboren dat erop gericht is om technologie en eco-duurzaamheid te combineren.
De protagonisten van dit avontuur zijn Gian Paolo Repetto en zijn vrouw Marina.
Gian Paolo, geboren uit een boerenfamilie en opgegroeid op het platteland, besloot in eerste instantie zich te wijden aan zijn passie voor mechanica en technologie door een bedrijf op te richten dat actief is in de sectoren van de kunststof- en metaalverwerking.
De waarden die hij tijdens zijn jeugd op het platteland heeft verworven en die zijn vrouw deelt, zoals het vermogen om problemen op te lossen en het gemeenschapsgevoel, hebben hem steeds herinnerd aan zijn diepe liefde voor het land.
De roep van thuis en de unieke charme van de heuvels van Tortona, waar de wijngaarden de horizon raken, hebben de rest gedaan: natuur en technologie, de eerste twee kanten van dezelfde medaille, vinden nu de perfecte synthese in Vigneti Repetto, die tot doel heeft om de meest moderne technieken te gebruiken om het gebruik van sulfieten en schadelijke producten in de teelt en keldertechnieken te verminderen en een technologisch geavanceerde en duurzame landbouw te bereiken.
Het "terroir" van de Tortona hills 
____
Dit is niet zomaar een land: het is thuis. De zuivere lucht, het gematigde klimaat, de vruchtbare grond en vooral de liefde van de mensen die het bewerken maken deze heuvels werkelijk ongeëvenaard in de provincie Alessandrië, op de grens met Lombardije en Ligurië, gewijd aan de wijnbouw en de fruitteelt. .
De heuvels van Tortona, in de schaduw van de berg Giarolo, bestaan uit de valleien van de Curone, Grue, Ossona, Borbera en Spinti. Onder de typische producten, naast de wijn, zijn er porcini paddestoelen, witte en zwarte truffels, Montèbore kaas (slow food garnizoen) en Nobile del Giarolo salami, om van te genieten tussen een ritje in de straten van Fausto Coppi, de Campionissimo, en een bezoek aan het Pellizza da Volpedo Museum om de "Vierde Staat" en andere werken bekend in de wereld te bewonderen.