opc_loader

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang bij eerste bestelling een Wine Tasting Set. 

LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, kunt u dit bevestigen?
Ja Neen

Gratis verzending vanaf 100 Euro in Benelux - Gratis omruilgarantie tot 1 jaar - Leveren "waar" en "wanneer" u wilt

RoccheViberti

RoccheViberti

Roccheviberti is gelegen in de gemeente Castiglione Falletto, op de locatie Rocche, een beroemde officiële single-vineyard van de Barolo DOCG die beschikt over labels zoals Ceretto en Bruno Giacosa. 
Het terroir is hier gebaseerd op de Helvetische bodemsoort, een kleirijke mergel (kalksteen/klei mix...) die de meer gestructureerde, lang houdbare en complexe wijnen van het Langhe district in Piemonte produceert. Meer in het bijzonder staat Castiglione Falletto bekend om zijn aromatische potentie met florale kenmerken die vaak als hoger genoteerd staan dan de andere 10 gemeenten van de Barolo-appellatie. Het is "elegantie" die alle wijnen in deze stad kenmerkt, waarschijnlijk door de nabijheid van de grens met de westelijke helft van de appellatie die zich op Tortoniaanse bodem bevindt, een lichtere, meer "toegankelijke" wijnproducerende bodem. Inderdaad, de bottelingen die hier worden geproduceerd tonen betere tannines dan de andere Helvetische bodemgemeenschappen, met behoud van het verouderingspotentieel en de structuur die beroemd is in deze helft van het appellatiegebied.
Zodra de bezoeker aankomt bij de Roccheviberti wijnboerderij, is de visie uniek en prachtig; lange uitgestrekte wijngaarden die in perfecte harmonie met het platteland zijn gerangschikt, verrijkt met de achtergrond van een bergketen die alle omliggende flae tland omcirkelt.
Een kwaliteitswijn moet de perfecte symbiose van de wijnstok, het gebied en de traditie vertegenwoordigen.
Daarnaast is de familie Viberti gepassioneerd, en produceert al vele generaties lang wijn, van elk onderdeel, van het wijngaardwerk en in de wijnmakerij.
De wijnmakerij produceert uitsluitend wijn in  een traditionele manier met betrekking tot de lokale druiventeelt filosofieën en wijnbouwpraktijken. Eerst in meer neutraal Frans eikenhout, en dan op de fles, met delicate smaken en aroma's. De edele wijnen van Roccheviberti rijpen langzaam om zich te verfijnen en het gehemelte te verzachten.
De rijping gebeurt in stilte en in optimale omstandigheden om een elegant boeket en complexe smaken te kunnen ontwikkelen. In het glas kan de gepassioneerde consument de kleur, het parfum en de smaak waarnemen die de zone en zijn territorium vertegenwoordigt; meer bepaald de heuvels van de "Rocche" single-vineyard in de gemeente Castiglione Falletto, het prestigieuze land van de Langhe, gekenmerkt door kalkstenen keien die een specifieke mineraliteit aan het aromatische profiel van de wijnen geven.
De wijnmakerij heeft 4,5 hectare gespecialiseerde wijnstokken; het cultiveren van mono-raswijnen met een buitengewoon potentieel met het klassieke Piemontese trio van Nebbiolo, Barbera & Dolcetto-druiven.