opc_loader

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang bij eerste bestelling een Wine Tasting Set. 

LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, kunt u dit bevestigen?
Ja Neen

Gratis verzending vanaf 100 Euro in Benelux - Gratis omruilgarantie tot 1 jaar - Leveren "waar" en "wanneer" u wilt

Luigi Einaudi

Luigi Einaudi

De geschiedenis van de "Poderi Luigi Einaudi" begint in 1897, toen Luigi Einaudi, slechts drieëntwintig jaar oud, niet ver van de stad Dogliani de Cascina "San Giacomo" kocht.
Parallel met zijn educatieve en politieke carrière, lijkt het erop dat zelfs als president van de Republiek Luigi Einaudi erin slaagt eenbedrijfsmodel voor die tijd neer te zetten: honderd hectare, waarvan twintig zijn geplant met wijnstokken, bijna vanaf nul gebouwd. Een verhaal dat, dankzij de belangstelling van een van zijn zonen - de enige die een sterke band met zijn land van herkomst onderhoudt - door de jaren heen is geëvolueerd en dat vandaag is overgedragen aan zijn neef, Matteo Sardagna. 
Momenteel is het wijnbouwareaal groter dan vijftig hectare, voor een conventioneel agronomisch beheer dat is toevertrouwd aan de directie van Giampiero Romana. In de kelder, onder de oenologische handtekening van Lorenzo Raimondi, worden etiketten geproduceerd op basis van een vaste overtuiging: een grote wijn kan alleen komen van een grote wijngaard en een grote terroir. 
Tijdens de vinificatie- en verfijningsfase zijn de talrijke aandachtpunten en nauwgezette controle uitgevoerd van elke productiestap gericht op het nastreven van een hoofddoel: het verbeteren en verheerlijken, door middel van het werk van de mens, van wat de natuur heeft gecreëerd. Dan vinden we Dolcetto "Vigna Tecc", Barolo "Cannubi" en Barolo "Vigna Costa Grimaldi", gevolgd door Barbaresco, Barbera, Nebbiolo, Pinot Grigio en alle andere. Rood, wit en rosés, opgenomen onder de beste Italiaanse wijnen, voor een wijnmakerij, die van Poderi Luigi Einaudi, in staat om niet alleen het grondgebied van Dogliani, dankzij zijn Dolcetto, maar in staat is om story telling neer te zetten in het algemeen over de oenologische uitmuntendheid van de Langhe, dankzij de vele percelen die overeenkomen met enkele van de meest prestigieuze cru die behoren tot de benamingen van Barolo en Barbaresco vertellen. Een productie van grote klasse, in staat om traditie en hedendaagsheid te combineren zoals maar weinig anderen vandaag de dag kunnen doen.