opc_loader

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang bij eerste bestelling een Wine Tasting Set. 

LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, kunt u dit bevestigen?
Ja Neen

Gratis verzending vanaf 100 Euro in Benelux - Gratis omruilgarantie tot 1 jaar - Leveren "waar" en "wanneer" u wilt

Vicara

Vicara

Visconti Cassinis Ravizza is vandaag in Monferrato een geconsolideerde realiteit die haar wortels heeft in de wijncultuur van dit land.

Diego Visconti, Carlo Cassinis en Domenico Ravizza kwamen, hoewel ze uit heel verschillende familietradities kwamen en op heel verschillende manieren aan dit land gebonden, samen met Vicara een nieuw wijnbouwavontuur aan door hun ervaring en hun potentieel voor Oazano, Salabue en Rosignano Monferrato te combineren.

Op dit moment wordt het land van Vicara groter vanaf de eerste 35 hectare verspreid over het uiterst geschikte grondgebied van vijf verschillende dorpen: Salabue, Serralunga di Crea, Ozzano, Treville e Rosignano Monferrato, in het prachtige kader van de gegrilde heuvels tussen de rivier de Po en de vlakte van Alessandria.

Er zijn drie geologische diversificaties: Bricco Uccelletta, Carcanara en Vadmon veroorzaken de plant van de meer geschikte wijnstok voor de ontwikkeling van de meeste potentie om de beste kwaliteit wijn te produceren.

De leeftijd van de wijngaarden varieert van 7 tot 60 jaar en de teelttechniek is de traditionele Guyot met zeer korte snoei en verminderde opbrengst vanwege het dunner worden verkregen door een groene snoei in augustus.

De spontane vegetatie daaronder wordt gehandhaafd om een ​​natuurlijk eosysteem te garanderen dat helpt het gebruik van chemicaliën onder controle te houden en de druiven tot een natuurlijke rijping te brengen.

Vicara heeft zelfs een jarenlange ervaring vanwege haar leiderschap in de Europese Gemeenschap in de geïntegreerde verdediging van de wijngaard.

De handmatige oogst op het hoogste moment van de rijping, zo vaak herhaald als nodig is in elke wijngaard, de wijnpersing die alleen wordt gerealiseerd na de selectie van de oogst door instelbare motoren met respect voor de bijzonderheden van elke variëteit, en de altijd temperatuurgecontroleerde gisting verzekeren een perfecte wijnbereiding en het meest volle en intense boeket.
Domenico Ravizza

Na de wijnbereiding, gerealiseerd met een slimme mix van landbouwtraditie en moderne technologie in Rosignano Monferrato, Cascina Madonna, en de passage in "carati di spacco" of in eiken vaten voor de rijping in het kasteel van Salabue, worden onze wijnen gebotteld en na een korte rustperiode zijn ze klaar om over de hele wereld te reizen om restaurants en wijnmakerijen te bereiken.

De Vicara boerderij Visconti Cassinis Ravizza is altijd in ontwikkeling en verhoogt de kwaliteit van haar eigen wijnen, vooral bekend om de klassieke Barbera, Freisa en Grignolino van Monferrato, maar zeker ook belangrijk voor de moderne witte Airales van Monferrato en voor een kleine productie van Grignolino verouderd in "carati".