opc_loader

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang bij eerste bestelling een Wine Tasting Set. 

LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, kunt u dit bevestigen?
Ja Neen

Gratis verzending vanaf 100 Euro in Benelux - Gratis omruilgarantie tot 1 jaar - Leveren "waar" en "wanneer" u wilt

Roagna

Roagna

Vijf generaties lang brengt  Wijnhuis Roagna topkwaliteit en voor de Nebbiolo liefhebbers brengen ze de favoriete “touch” die men van tannine wijnen wil proeven. Luc Roagna bouwt verder op wat de vorige generaties bewerkstelligden: strategie & traditonele aanpak, late oogst, enkel natuurlijke gisten, fermentatie waarbij de schil tot 90 dagen in contact blijft, en rijping op de grote houten vaten. Ze zijn een buitenbeentje maar dat maakt – samen met hun manifest wat u kan nalezen op http://www.roagna.com/ nu net het succesverhaal.

rnrn

rnrn

Pira is een historische wijngaard in het dorp Castiglione Falletto en was oorspronkelijk eigendom van de adellijke familie die een privéweg had die de wijngaard en het kasteel honderden jaren geleden met elkaar verbond.

rnrn

De wijngaard ligt aan de zijde van Serralunga d'Alba en Perno en ligt op het zuidoosten. Pira bevat specifieke kenmerken door de langzame desintegratie van de rotsen van Castiglione. In 1989 werd de wijngaard gekocht..

rnrn

Roagna heeft 4.88.30 Hectares (12.06 Acres) wat het grootste enkelvoudige perceel is dat ze bezitten. Het land wordt bovenaan beschermd door de Rocche van Castiglione en stroomafwaarts van het bos met een beek die stroomt van Bussia van Monforte d'Alba. De habitat is ideaal voor het concept van respect voor het land en het leven van de bodem.
rnDe bodem variëreert van kalksteen mergel Roca tot blauwe steen.

rnrn

De wijnstokken voor deze wijn zijn tussen 25 en 50 jaar oud. .

rnrn

De oogst vindt normaal gesproken midden oktober met de hand plaats in kleine pvc boxen, meestal 's ochtends als de vrucht een perfecte fysiologische rijpheid heeft bereikt. Voordat de wijn wordt gemaakt, selecteert men handmatig elke druif om een ​​perfecte vrucht te hebben.

rnrn

Fermentatie vindt uitsluitend plaats in tonneaux.  Dit duurt tien dagen en men gebruikt de oude techniek van maceratie, minstens twee maanden aanhoudend, (60 - 75 dagen). De wijn wordt vervolgens gerijpt in een neutrale eiken vat gedurende ongeveer 5 jaar.

rnrn

De productie van flessen is beperkt tot minder dan vijftienduizend flessen per jaar.

rnrn

Men nummert elke fles op het etiket.

rn