opc_loader

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang bij eerste bestelling een Wine Tasting Set. 

LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, kunt u dit bevestigen?
Ja Neen

Gratis verzending vanaf 100 Euro in Benelux - Gratis omruilgarantie tot 1 jaar - Leveren "waar" en "wanneer" u wilt

Marchisio Tenuta Ca du Russ

Marchisio Tenuta Ca du Russ

De familie Marchisio heeft haar zaak opgericht met liefde voor haar werk, haar land en haar kinderen. Vandaag gebruikt de familie de ervaringen uit het verleden om zich in de toekomst steeds te verbeteren. Met het oog op de toekomst van hun kinderen proberen de Marchisio’s hun bedrijf beter en schoner te runnen.

Het wijnhuis werd geherstructureerd met aandacht voor duurzaamheid. De nieuwe kelder is bijvoorbeeld zo ontworpen om de schade aan het milieu te minimaliseren en hij bevindt zich volledig ondergronds om gebruik te maken van de isolerende eigenschappen van de bodem. Bovendien heeft de familie er een fotovoltaïsch systeem geïnstalleerd om de kelder te voorzien van alle noodzakelijke energie. Dit systeem voorkomt de uitstoot van 10 000 kg CO2 per jaar.

De filosofie van de Marchisio’s draait om de productie van uitstekende biologische wijnen. Ze passen daarbij biodynamische methoden toe in hun wijngaarden (compostering, het zaaien van bodembedekkers, seksuele verwarring van mogelijke ongedierte). Alle activiteiten worden ook uitgevoerd met grote zorg voor het land.