opc_loader

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang bij eerste bestelling een Wine Tasting Set. 

LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, kunt u dit bevestigen?
Ja Neen

Gratis verzending vanaf 100 Euro in Benelux - Gratis omruilgarantie tot 1 jaar - Leveren "waar" en "wanneer" u wilt

GAJA

GAJA

Onmogelijk te praten over de Renaissance van de moderne Italiaanse wijn zonder ANGELO GAJA te vermelden. Met z’n invloedrijke, creatieve en visierijke persoonlijkheid heeft hij een halve eeuw lang de weg gebaand voor de Italiaanse wijnwereld van “cheap en cheerful” tot elegante, fijne wijnen van top terroir. Met een diploma Enologia op zak (Scuola dell’Enologia –Alba) , een Master in Economics (Universiteit Turijn) én het lokaal succes dat zijn vader Giovanni Gaja reeds bereikt had, had hij alle troeven in handen om een succesvolle carrière uit te stippelen voor het familiebedrijf, weliswaar met focus op “internationaal” en mits een uitmuntend strategisch plan.

Recent werd het succes van GAJA als artisanale wijnproducent in de kijker gezet met de LIfetime Achievement Award 2015 Wine Star van Wine Enthousiast.

Het wijnhuis Gaja - goed voor 5 generaties baanbrekend werk qua wijnproductie – scoort steeds top in de internationale wijnwereld van Wine Spectator, Suckling, Decanter tot andere die allen hun bijdrage hebben waarom u nét die wijn koopt die met een paar cijfers naar de hemel geprezen wordt.

Zoals bij alles was er ooit dat sprankelend begin, in het midden van de 17de eeuw, met Giovanni Gaja die 1859 startte met de Barbaresco productie. Het begon allemaal met een trattoria waar eigen wijnen geserveerd werden en, op dit moment, is het zo dat de Gaja’s wereldwijd faam genieten met hun Piemontese én Toscaanse wijnen. We houden het op “terroir” Barbaresco en Barolo. Aldaar behoort tot hun wijnassortiment de klassieker Barbaresco, grand cru sites Sori Tildin, Costa Russi en Sori San Lorenzo, én tevens Darmagi en Sito Moresco.

Angelo Gaja – de vierde generatie – zette het levenswerk van de familie Gaja en van meer bepaald z’n vader Giovanni Gaja verder en is het commercieel brein binnen het bedrijf. De beslissing om enkel eigen druiven te gebruiken voor de productie en om een paar innovaties te introduceren hebben hun lokaal succes tot wereldwijd gemaakt. De titel “Godfather of Italian Wines” komt vaak voor als men even de term GAJA via google intypt. Guido Rivella, met wie Angelo Gaja de schoolbank deelde in de Scuola di Enologia in Alba, was vooral in de wijnkelder actief. Hij had vooral lef, introduceerde nieuwe ideeën en overwon samen met het commercieel toplevel van een Angelo Gaja die de wereld wou veroveren. Een succes bereik je nooit alleen, dus koos Angelo Gaja voor het wereldwijd promoten via uitgekiemde marketing strategieën en werd Guido Rivella diegene die zorgde voor het toplevel wat Angelo wereldwijd kon laten proeven. Grootmoe Clothilde de Rey, schooljuf met een quasi Thatcher regime, had een grote invloed op Angelo Gaja, Ze beitelde als het ware in z’n brein dat hij één taak had op deze wereld: verkondig onze familiegeschiedenis, maak de allerbeste wijnen en je zal de top bereiken en als gevolg van je verkondiging met naam en faam door het leven gaan. De levenswijsheid van oma Clothilde voel je vandaag nog steeds in een one to one communicatie met Angelo. Hij ademt, bezet elke minuut van z’n dagschema, animeert en entertaint het publiek met één doel: “spread the message”.