opc_loader

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang bij eerste bestelling een Wine Tasting Set. 

LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, kunt u dit bevestigen?
Ja Neen

Gratis verzending vanaf 100 Euro in Benelux - Gratis omruilgarantie tot 1 jaar - Leveren "waar" en "wanneer" u wilt

Cavallotto

Cavalotto bevindt zich in de Barolo zone, op de heuvel Bricco Boscchis en heeft 23 hectaren wijngaarden om zich heen. Hun gamma bestaat uit: Barolo, Nebbiolo Langhe, Barbera d’Alba, Dolcetto d’Alba, Freisa Langhe, Grignolino Piemonte, Pinot Langhe en Chardonnay Langhe.

De huidige generatie – Laura, Giuseppe, Alfio en Olivio – zetten het werk voort als 5de generatie van grootvader Giacomo, vader Giuseppe en oom Marcello die de eerste waren in de regio die wijn van hun eigen druiven commercialiseerden. Al hun wijngaarden liggen meteen rond de cantina.

Maar liefst 13 hectare zijn Nebbiolo en Barolo wijngaarden, 5 hectare is voorzien voor Dolcetto en 2 hectare voor Barbera. De overige hectare is bestemd voor Freisa, Pinot Noir en Chardonnay.

In alle wijngaarden wordt de methode Guyot toegepast. Bij het snoeiwerk worden 8 tot 10 scheuten voorzien voor de Nebbiolo en 5 tot 7 scheuten voor de andere variëteiten. Bij het snoeiwerk na de oogst worden 2 nieuwe scheuten steeds verder geleid om tot nieuwe druiven te leiden voor de volgende oogst. Zowat 5000 wijnstokken zijn present per hectare.

Alfio en Giuseppe Cavalotto, beiden enologen, hebben hun visie over hoe ze met maximaal respect voor de natuur uitzonderlijke wijnen produceren.