opc_loader

Inscrivez-vous à notre newsletter hebdomaire et recevez un set de dégustation de vin avec votre première commande.

Vérification de l\\\'âge. Pour pouvoir poursuivre cette commande, vous devez avoir plus de 18 ans. Pourriez-vous confirmer que vous avez plus de 18 ans ?
Oui Non

Livraison gratuite à partir de 100 euros au Benelux - Garantie d'échange gratuite jusqu'à 1 an - Livraison "où" et "quand" vous voulez.

Giribaldi

Giribaldi

Azienda Agricola Mario Giribaldi, afkomstig uit Rodello, werd opgericht aan het begin van de 20ste eeuw. De derde generatie staat nu aan het roer en behalve de VS-markt (80% van hun export) is de familie ook in talrijke Europese landen present, en vanaf nu ook weer in België na een tiental jaar afwezigheid. Afhankelijk van het type wijn bevinden hun wijngaarden zich in Diano d'Alba, Montelupo Albese La Morra, Guarene, Alba, Novello waar de wijnstokken om klimatologische redenen gekozen werden en waar de wijn een nog hogere kwaliteit bereikt de druiven op de beste gronden groeien.

Wijn produceren van verrassend hoog kwaliteit, tradities verderzetten maar met de nodige innovaties: dat is de belangrijkste missie voor de Giribaldi’s. De bijzondere kwaliteit in het glas is te danken aan een aantal factoren, zoals het kiezen voor net die klonen met gegarandeerd hoog rendement in de wijngaard, extra focus op biologische agricultuur en een betere aanpak van de ondergrond door technieken die de gezondheid van de wijngaard verbeteren. Klanten streven tegenwoordig naar een gezonde levensstijl en daarin kadert uiteraard wijn die het resultaat is van een biologisch productieproces of een betere aanpak bij de bron.

Bescheidenheid is ook een troef van de familie Giribaldi. Hoewel ze talrijke erkenningen op zak hebben van o.a. Wine Spectator, Decanter en James Suckling reppen ze er zelf met geen woord over, maar wij willen die informatie toch graag met u delen.